Tuka Tuka Workshop Weekend

Workshopweekend Afrikaanse muziek en dans 7, 8 en 9 februari 2020 te Veldhoven

Tuka Tuka 2020 in vogelvlucht: een geheel verzorgd weekend in Afrikaanse sferen. Workshops: djembe, ngoni, doundoun, balafoon, zang, afropop en dans. Gezellige avonden. Kosten € 139,– inclusief accommodatie, ontbijt/lunch/diner op zaterdag, ontbijt/lunch op zondag en al het drinken gedurende het weekend (overdag koffie en thee en ’s avonds een selectie van diverse sappen, frisdranken en alcoholische versnaperingen, zoals jullie dat van ons gewend zijn), exclusief donaties en eventuele extra’s zoals instrumenthuur en beddengoed.

Met trots presenteren we… rapaparapaparapapa…. de 19e editie van het Tuka Tuka Weekend! Dit jaar zijn we weer in Veldhoven, waar de geweldige accommodatie van De Buitenjan staat. Dit voormalige klooster, waar we al een aantal malen eerder een bijzonder fijn weekend hadden, herbergt op haar terrein alles wat we in een fijne plek zoeken en dan nog in een heel sfeervol jasje ook.

Tuka Tuka Afrikaans Weekend in een nieuw jasje

Dit jaar gaan we het heel anders doen! Iets dat beter past bij hoe wij de wereld zien en ons een manier geeft om deze wereld een beetje mooier te maken. De mooiste feedback die wij door de jaren heen kregen van onze bezoekers ging over het Tuka Tuka gevoel. Dat naar het Tuka Tuka weekend komen voelde alsof je in een heel warm bad terechtkwam. Onze Tuka-familie werden we vaak genoemd. Dat vonden en vinden wij het grootste compliment dat we konden krijgen. Wat we ook steeds vaker hoorden, is dat het Tuka Tuka gevoel niet voor iedereen financieel bereikbaar was. En dat vonden we minder leuk.

Afrikaans workshopweekend met donatiesysteem

Vandaar dat we besloten hebben Tuka Tuka radicaal om te gooien en bereikbaarder te maken voor meer mensen. Om dat voor elkaar te krijgen gaan we met een donatiesysteem werken. Dat betekent dat bezoekers een basisbedrag betalen voor het verblijf. Dit bedrag is vast omdat het kosten zijn die wij sowieso maken. We moeten immers de Buitenjan betalen en zorgen dat er te eten en te drinken is. Voor dat bedrag kan elke betalende gast het hele weekend verblijven en muziek maken en/of luisteren. We hebben zoals altijd meerdere ruimtes tot onze beschikking. Een aantal daarvan zijn gereserveerd voor workshops en een aantal voor mensen die met elkaar muziek willen maken. Deze laatste ruimtes zijn ingedeeld op soort instrumenten, zodat de hardere instrumenten niet de zachtere instrumenten overstemmen.

Je kunt er dit jaar dus voor kiezen om verschillende dingen te doen. Zo kun je bijvoorbeeld zowel een ngoni als een balafoon workshop volgen en daarnaast een dagdeel met je mede-Tukagangers jammen of misschien wel een wandeling maken. Let op: sommige workshops zijn op inschrijving. Inschrijven doe je meteen op het inschrijfformulier.

Workshops door gerenommeerde leraren

In de voor workshops gereserveerde ruimtes worden workshops aangeboden door gerenommeerde leraren. Deze leraren gaan met ons dit avontuur aan en krijgen geen vaste vergoeding voor hun inzet. Het is aan degenen die de workshop volgen om hen te belonen en zo hun waardering te laten blijken. Het idee hierbij is dat als je een wat grotere portemonnee hebt je wat meer bijdraagt en als je wat minder hebt, geeft wat je kunt en wilt missen. Hierdoor worden dit soort workshops voor meer mensen bereikbaar. In elke workshopruimte zal een pot of emmer staan waarin je jouw bijdrage kunt doen. Je kunt je voor meerdere workshops inschrijven en kan daardoor verschillende dingen doen tijdens dit weekend.

Klik voor vergroting

Tuka Tuka Afrikaans muziekweekend ook open voor introducés

Wat ook nieuw is, is dat Tuka Tuka 2020 open is voor gasten die niet aan workshops of jamsessies meedoen, maar gewoon graag een leuk weekend in Afrikaanse sferen willen meemaken. De meeste ruimtes zullen dus plek bieden aan toehoorders en toeschouwers. Onze locatie biedt daarnaast hele mooie wandelmogelijkheden en zit vlakbij het bruisende Eindhoven. Dus ook als je gewoon een fijn weekend met gezellige mensen en een leuke omgeving wilt hebben, ben je van harte welkom. Kortom, als je altijd al, bijvoorbeeld, je partner of zus mee hebt willen nemen, dan kan dat nu.

Zelfs de Tuka feestavonden worden interactief

En als kers op de taart worden zelfs de avonden interactief. Tijdens de vrijdag- en zaterdagavond zijn er tijdslots beschikbaar waarop je je kunt inschrijven om te laten horen wat je kunt. Voorwaarde is dat je optreden wel Afrikaans (geïnspireerd) of iets als wereldmuziek is. Het moet dus passen bij het weekend. Als je een tijdslot wilt vullen, neem dan even contact met ons op. Op momenten dat er geen optredens zijn, wordt er een muzieklijst gedraaid die eveneens zoveel mogelijk in samenspraak  tot stand zal komen.

Kortom, het wordt een weekend van alle Tukagangers voor alle Tukagangers! Wij hebben er ontzettend veel zin en hopen veel mensen te kunnen begroeten. Wil je ons hierbij helpen? Laat dan zoveel mogelijk mensen weten dat dit weekend eraan komt. Deel het via social media en e-mail. Bij voorbaat dank!

Direct aanmelden?

Wil je je direct aanmelden, klik dan op onderstaande knop (niet vergeten de rest ook een keer door te lezen!)

INSCHRIJVEN

Voor degenen die eerst nog wat meer informatie willen hebben, of gewoon alvast wil voorgenieten, we hebben het volgende te bieden:

Workshops die gegeven worden door uitstekende leraren, over wie je via de Leraren-pagina, waar je op alle koppen kunt klikken, extra informatie kan vinden. En, niet geheel onbelangrijk, twee feestavonden waarvan alle drank en knabbels bij de prijs in zitten. Wij hebben weer een prima selectie versnaperingen en muziek voor deze avonden voorhanden.

Wat kun je van ons verwachten?

Een gezellige accommodatie in de bossen bij Veldhoven. Heerlijk voor een winterwandeling tussen de workshops door

Een breed aanbod workshops door ervaren leraren

Twee gezellige avonden met een fijne muziek en de nodige eigen inbreng

Slaapplaatsen bij accommodatie De Buitenjan. Beddengoed zelf verzorgen (ook dekbed of slaapzak, dekens zijn alleen beschikbaar voor mensen die een lakenset huren) of te huur voor € 7,50 p.p. (dekens+lakenset)

Inbegrepen zijn ontbijt/lunch/diner op zaterdag, ontbijt/lunch op zondag al het drinken gedurende het weekend (overdag koffie en thee en ’s avonds een selectie van diverse sappen, frisdranken en alcoholische versnaperingen, zoals jullie dat van ons gewend zijn)

Wat verwachten wij van jullie:

Dat je je allemaal (op tijd) inschrijft. Inschrijving is pas definitief als het geld à € 139,– p.p. + eventuele extra’s op onze bankrekening staat. Je hebt hier 2 weken de tijd voor.

Teruggave van inschrijfgeld is mogelijk tot 30 november 2019. Hierbij wordt wel € 35,00 in mindering gebracht voor administratiekosten. Na 30 november 2019 kunnen we helaas geen inschrijfgeld teruggeven.

Dat je zelf de instrumenten meeneemt die je nodig hebt tijdens dit weekend (tenzij aangegeven dat er instrumenten aanwezig zijn). Extra douns (of andere instrumenten) ter ondersteuning of vermaak zijn uiteraard welkom.

Dat je een goed humeur meebrengt en net zoveel plezier zult hebben als wij.