Eef Bresser

Eef is zo’n fijne leraar dat er mensen zijn, die al tien jaar beginner blijven om maar bij Eef in de groep te mogen. Een weekend met hem is niet alleen zalig voor de Afrikaans geori├źnteerde oren maar ook voor de ziel.

Hoe Eef zover gekomen is? Dit is wat hij er zelf over zegt:

Ik heb van jongs af aan gevoel gehad voor het spelen van muziekinstrumenten. Gitaar en dwarsfluit waren vroeger de instrumenten waar ik op speelde. Ongeveer in 1996 maakte ik kennis met de djembe en het was net of ik al bekend was met dit instrument terwijl ik nog nooit slagwerk had gespeeld.

Dit is de drijfveer voor mij en het enthousiasme wat het elke keer weer bij mij oproept om er les in te gaan geven.

Het is prachtig om te zien wat het trommelen met de mensen doet en hen kennis laat maken met hun beperkingen en dus mogelijkheden.

Steeds meer ben ik gaan inzien dat de ritmes in verband staan met ons eigen levens ritme. Door trommelen ben ik de mens anders gaan zien . Door op de trommel te spelen wordt voor mij een mens transparant.  Vanaf dat moment ben ik in staat om mensen inzichten en een zetje in de goede richting te geven.

Ik geef inmiddels al 18 jaar djembe lessen. Verder geef ik vele workshops (scholen, gevangenissen, evenementen, teambuilding, therapeutisch, enz.).

Ik geef nu al 9 jaar een maand per jaar les op La Palma. Echt leuk om te doen.

Ik heb een mooi beroep.

Groet, Eef

 

Eef’s eigen website vind je hier.