Oké Sène

Abdoulaye ‘Oké’ Sène kwam ter wereld in een Griot familie in Senegal. Hij groeide op in de wijk Medina in Dakar. Okè is een rasartiest op djembé en sabar, bekend om zijn supersnelle solo’s. Hij speelde al op tienjarige leeftijd bij “Deco Afrique” and “Les Ballets Africains de Sangomar”. Slecht slechts vier jaar later gaf hij al lessen en workshops voor toeristen.

In 1988 werd Oké lid van het gezelschap van meesterdrummer Doudou N’Diaye Rose, Senegal’s meeste beroemde sabar drummer. Met dit gezelschap ging hij verschillende keren op tournee in de VS, Europa en Japan. Ook geeft hij in deze periode percussielessen in Parijs, Tokio en op verschillende plaatsen in de VS.

Oké Sène geeft djembe lessen en workshops in Europa

In 1991 verhuisde Oké naar Nederland en streek neer in Den Haag, waar hij nu nog steeds woont. Tegenwoordig geeft hij percussielessen in Den Haag, Delft, Leiden en wordt regelmatig gevraagd als gastdocent in landen als Spanje, Frankrijk en Duitsland.

Oké Sène kan rustig een alleskunner genoemd worden. Naast de djembé en sabar bespeelt hij ook de doundoun, sico, bugerabu en seourouba meesterlijk. Hij is naamgever en bandleider van de alom gevierde band Sène Percu. Zijn kennis van de traditionele ritmes, creativiteit, pedagogische techniek en perfectionisme maken van hem één van de beste percussieleraren van Europa.

Oké’s eigen website kun je hier vinden.